logo-image

Vilka markiser ska man välja till huset?

Sol är underbart och härligt! När man är på stranden, inte i vardagsrummet när man vill titta på TV eller i sovrummet när man är trött och vill sova. I dagens moderna samhälle finns det många som väljer att spendera massor av pengar när de bygger hus. De lägger till saker som färdigdragna högtalarkablar, nedkast för tvätt, trådlösa smarta system för ljus och mycket annat men när det kommer till att skydda sig mot solljus väljer de ofta vanliga persienner. Gör inte det!

Välj en modern lösning

Det smartaste sättet att hålla hemmet svalt och fritt från direkt solljus in genom fönstren är markiser. Det finns gamla med vev eller rullband och det finns moderna fönstermarkiser med motor. Om du väljer mellan dessa typer så är vårt tips att alltid välja den med motor. Somfy har bra markiser och många olika modeller att välja mellan.

De kan du programmera så du slipper fundera. Markisen kommer att åka upp och ned på bestämda tider, eller med hjälp av en sensor. Blåser det för mycket kommer de att stängas så de inte går sönder. 

Persienner är säkert bra de med men inte lika bra som en markis. Har du behov av total mörkläggning i exempelvis ditt sovrum så kan du komplettera din markis med en mörkläggningsgardin. Det blir både snyggare och mer praktiskt än persienner. 

18 Aug 2022