logo-image

Varför välja lamellgardiner?

Du som funderar på att ha ett bra solskydd för fönster kan satsa på att köpa lamellgardiner. De är ett bra solskyddsalternativ både hemma och på kotoret. Förvisso är persienner och rullgardiner något du kan använda. Men en lammelgardin är pratisk, stilren och mångfacetterad.

En lamellgardin har så kallade lameller. Dessa hänger vertikalt över ett fönster. På engelska så heter de Vertical blinds. Själva lamellerna har ett avslut med  en insydd tyngd, eller en tyngd och en kulkedja som binder samman lamellerna. Du kontrollerar lamellerna med en kedja eller en stav för att vinkla lamellerna, och ett snöre för att öppna och stänga lamellerna.

Fördelar med lamellgardiner

Lamellergardiner är bra på det sätt att de erbjuder två saker i ett kan man säga. Det ger dig bekvämligheten av persienner i kombination med effektiviteten av en gardin. Lamellgradiner kommer idag i många olika färger, mönster och material, så det går att anpassa dem efter din övriga inredning hemma. 

Då det går att vinkla dessa så kan de ge dig både ljus och avskildhet. Det är bra att ha om du vill ha in mycket ljus, men inte vill att det ska gå att se in hos dig.

Sedan är det enkelt att sköta, underhålla och hålla rena. Lamellerna hänger ju rakt ner, så de samlar inte damm på samma sätt som vanliga persienner. 

En lamellgardin är även bra om du har en ovanlig fönsterstorlek eller form. De är även i jämförelse med andra solskydd, persienner och gardiner mer prisvärda samt att de ger dig olika möjligheter när det gäller design. 

3 Dec 2020