logo-image

Varför ska man dränera?

dränering

Som husägare kan man få räkna med att man måste göra vissa markarbeten då och då. Man kan då ta hjälp av ett företag med markarbete i Linköping om det är där man bor. En sak som kan komma att behöva göras, det är dränering. När man gör det så innebär det att ett rör grävs ner som ska leda bort grundvattennivån från husgrunden. Det är alltså ett slags utdikning som man gör, för att skydda huset att drabbas av fuktskador. Oftast kan ett sådant arbete hålla i 30 till 50 år om det görs på rätt sätt. Du kan få hjälp med dränering Linköping så att du garanterar dig om att det blir gjort på rätt sätt. Dock kommer du ändå att någon gång få göra om det, ifall du bor kvar länge. 

När är det dags att dränera huset?

Är det så att du har synliga fuktgenomslag på källarväggarna, det luktar unket i källaren, putsen på källarväggarna börjar släppa, eller tapeterna bubblar sig? Då kan det vara dags. Samma sak om du hör att grannen kanske pratar om att han ska göra det. 

Det går bra att dränera om huset när som helst på året. Det går däremot inte återfylla med frusna återfyllningsmassor, vilket medför att man lämpligen dränerar så länge vädret tillåter.

Så om du känner att det är dags att dränera där hemma, anlita då ett proffs som hjälper dig, så kommer det att hålla i många år framöver. 

2 Oct 2019