logo-image

Välja tapet till hallen

Hallen är oftast det som möter besökaren så snart de kommit innanför din ytterdörr. Ska du tapetsera detta utrymme så är det bra att välja rätt halltapet. När det gäller tapet hall, så finns det ju rätt mycket att välja på. Sedan finns det en del saker att tänka på då du ska tapetsera denna yta.

Hallens storlek kan avgöra en hel del då du ska välja tapet. Du som har en större, öppen hall har lite mer valfrihet, eftersom i en sådan hall går det bra att ha nästan vad för kulör som helst eller vad för mönster som helst. En liten hall bör ha ljusa tapeter, för att ge känslan av att den är större än vad den är. Smala hallar kan göras bredare med tapet som är randig på tvären.

Tapetsera din hall

Har du en hall där det är lågt i tak, välj tapet hall med ränder på höjden. Den skapar en illusion av att det finns en större rymd. 

Du bör välja halltapet efter vad du gillar så klart, men det är även bra att välja utifrån hur din hall ser ut! Då blir det allra bäst.

Våga även leka med färger och kontraster. Även i en hall går det att ha en fondtapet om du vill. Det går även att dela av väggen, att ha mörkare tapet nertill och ljusare upptill. Dels är det snyggt, dels så syns inte eventuellt skav av skor mot nedre delen av väggen. 

4 Sep 2021