logo-image

Välj rätt hemförsäkring

Idag finns det en hel del olika sorters hemförsäkringar som innehåller olika saker och kostar olika mycket. Det kan vara svårt att veta villket försäkringsbolag och hemförsäkring som passar dig och ditt hem. Då kan det vara bra att jämföra! De allra flesta hemförsäkringar innehåller ofta saker som egendomsskydd, rättskydd, ansvarsskydd, överfallsskydd och reseskydd. Sedan finns det ofta även tilläggsförsäkringar som en del erbjuder dig att välja till. 

Exempel på vanliga tilläggsförsäkringar:

  • Allrisktillägg (drulle) Gäller vid skada eller förlust av värdeföremål.
  • Utökat skydd för hemelektronik
  • Olycksfallsförsäkring Många är olycksfallsförsäkrade genom skola eller arbetsgivare, det är dock vanligt att sakna skydd på fritiden. Kan ge ersättning för tandläkarbesök, sjukhusvistelse och rehabilitering.
  • Utökat reseskydd Kan omfatta exempelvis avbeställningsskydd och ersättning för förlorade resdagar vid sjukdom.

Tänk på att en del tillägg som kostar extra hos ett bolag kan ingå i ett annat bolags vanliga. Det är därför du alltid ska jämföra.

Hitta bästa försäkringen för ditt hem

Om du redan har valt ett bolag för andra försäkringar så kan det ibland vara värt att även ha hemförsäkringen hos dem. Men det är inte ett måste att samla alla försäkringar på ett enda ställe om du inte vill. 

Det viktiga är att kolla av alla villkor och vad det kostar dig per månad och vad du ersätts med. Det så att du kan hitta den försäkring som passar dig på alla sätt och vis. Så jämför olika bolag mot varandra!

20 May 2021