logo-image

Välja rätt dammsugare

Att hålla hemmet städat och rent är viktigt. För att kunna göra det, så är det ju viktigt att ha en bra dammsugare. Det finns ju ganska många olika sorters dammsugare idag att välja på. Du kan jämföra flera på bastitest24.se. Det du ska börja att fundera på, det är om du ska ha en vanlig dammsugare som du drar efter dig, eller om det ska vara en centraldammsugare eller om du föredrar att ha en robotdammsugare. Det finns även dammsugare som är utan sladd och med behållaren uppepå skaftet. Sedan finns det så klart även handdammsugare, grovdammsugare och påslösa dammsugare. 

Hitta en passande dammsugare för ditt hem

Den vanligaste varianten av dammsugare är en med slang, munstycke och sladd, som du får dra på egen hand för att dammsuga med. En sådan kan vara bra, även om du har en robotdammsugare. De kompletterar varandra rätt bra. 

För att hitta en bra dammsugare så ska du även titta på hur den ser ut, vad den har för kapacitet, vad påsen klarar av vill säga. Sugstyrkan kan även det vara viktigt, så att det går att dammsuga olika typer av underlag så som olika golv och mattor.

Kolla även om det kommer med olika munstycken och andra tillbehör. Det kan vara bra att ha olika munstycken för att enklare komma åt lister, mattor, persienner med mera.

Kolla så klar även på priset och fundera på vad du är villig att lägga.

10 Oct 2022