logo-image

Tre saker du inte får glömma vid flytten

När det är dags att flytta är det många saker att ha koll på och det är lätt att glömma. Så av den anledningen har vi valt att ta fram tre saker du inte får glömma vid flytten, och vi hoppas det hjälper dig. 

Boka flyttbilen i tid

Om du bestämmer dig för att boka in en flytthjälp, som exempelvis flyttfirma i Järna med lång erfarenhet, så är det otroligt viktigt att du bokar i god tid. Det funkar inte att ringa dem 2 dagar före flytten och sedan tro att de ska hinna med dig i sitt fullspäckade schema. Hur tidigt bör man då boka? Vi rekommenderar minst en vecka, gärna två.

Gör en flyttanmälan

Denna bit är det otroligt många som glömmer och det kan vara en av de viktigaste. Du måste använda dig av BankID när du gör din flyttanmälan och det tar 6 dagar för den att behandlas. Så gör den samtidigt som du bokar flyttbilen så hinner du. Tänk på att kontakta även Skattemyndigheten så du blir folkbokförd på rätt ställe. 

Flytta avtal och abonnemang

Det vore dumt att glömma att ändra sitt elavtal och låta den som flyttar in i din gamla bostad få tillgång till din el, eller hur? Kontakta även dem i god tid och se till att flytta över elavtal och andra abonnemang. Om du flyttar till lägenhet glöm då inte att du behöver ha med även de 4 sista siffrorna på lägenhetsnumret. Det står ofta på ytterdörren, annars får du be hyresvärden om det.

22 Nov 2022