logo-image

Tips när du ska bygga hus

Bygga hus, det är det många som drömmer om. Dock är det en del saker att tänka på i samband med detta. Ett bra sätt att bygga hus är att göra det med Trivselhus. Då kan du få ett hus, anpassat för dig och dina behov. För att bygga hus är det viktigt att man har en tomt. När du köper tomt, tänk på att kolla om det går att få dit vatten och el till ditt hus. Finns det ett kommunalt avlopp, eller måste du bygga till eget?

Sen, vad för hus är det ni vill ha? Det är bra att tänka 10 år framåt i tiden. Det som är hett och inne nu, kanske inte är det om 10 år. 

Bra råd på vägen

När du ska bygga ett eget hus, så är det bra att fundera på vad det får kosta.Det är bra att rada upp varenda liten utgift, från tomt och eventuella kringkostnader till bygglov, kontrollansvarig, besiktningsman och anslutningsavgifter för vatten, avlopp och bredband.

Väljer ni Trivselhus att bygga med, så är det bra att göra upp med dem vad ni har för tankar och önskemål. Om det är klart vad ni vill ha, så blir det inga missförstånd. Se även till att läsa på om tomt, bygglov, regler, avtal med mer, så att ni är förberedda på allt. Det finns många bra guider på nätet kring hur man går tillväga när man vill bygga ett eget hus. 

 

22 Apr 2019