logo-image

Ta hand om ditt hus

När du är husägare så är det så att du har ju ansvar för att hålla det i ett bra skick. Det gäller att ta hand om huset på bästa sätt. Det är olika saker du bör göra under olika årstider. Nu under vintern är det fördel att anlita takskottning Norrtälje. Det är inte bra att låta snön ligga kvar på taket. Det kan förstöra det. Sedan kan det även göra skada på personer, om snön faller ner på dem. Vintern är även en bra tid att se över huset på insidan. Kolla ventilationen, värmekällorna och isolering och tätning.

Till våren sedan är det andra saker du kan se över. Kontrollera skostenen, stuprören, hängrännorna, takpannorna och vindskivorna. Se även över fasaden och all utvändigt trä. Kanske det är dags för att måla om? Det kan du göra med måleri Norrtälje. Slutet av våren är bra tid för målning.

Sommar och höst

Under sommaren kan du fixa med mycket i din trädgård. Men se även över huset hir det mår. Kanske det är dags att måla eller kitta om fönster? Kontrollera även grunden på huset, så att den är hel och inte har sprickor. Sedan när hösten kommer så är det dags att sköta om det lite extra inför den nya vintern. Kolla av taket, se om det är vattentätt. Rensa hängrännor och takrännor från löv. Sedan se till att slå på värmen inne när det börjar bli kallare ute och kolla även av dina ventiler. 

6 Dec 2019