logo-image

Slipa golvet inte lätt!

Dags att lägga nytt golv? Golvet är ett av de ställen i ett hem som tar mest stryk eftersom vi ju går på golvet ständigt och jämt. Det är sällan man riktigt tittar på sitt golv och ser efter hur det mår. Mest ser man det när man flyttar in, men ibland kan det vara värt att vårda sitt golv oftare än vart tionde år (eller hur ofta man nu flyttar). Att lägga nytt golv behöver inte bli så dyrt. Dessutom är det rena rama investeringen, för dig som äger din bostad!

Anlita hantverkare för ditt golv inte dyrt

Med det förmånliga ROT-avdraget blir det i slutändan inte så dyrt att lägga nytt golv. Ser ditt golv ut som på bilden kan jag säga att det är hög tid att byta ut det. Men vad ska man byta ut det mot? Föredrar man parkett finns det många alternativ att välja. På cityparkett.se kan du få många förslag på olika parkettgolv. Det är bara tycke och smak som avgör. Vill du ha ett ljust golv? Mörkt? Mönstrat eller hela golvplankor? Det är rummet och funktionen som avgör.

Slipa ett gammalt golv gör det som nytt

Man behöver inte lägga helt nytt golv, ifall man gillar det man har. Många fiskbensparketter görs inte längre idag och då kanske man vill ha det golv som finns, men kanske man vill piffa upp det? Varför inte slipa golvet då? Att slipa det är som att föryngra golvet. Du får ett fräsch golv med ny yta och patina. Att göra det själv är väldigt svårt. Anlitar du en hantverkare som gör det åt dig, slipper du en massa bekymmer. De tar hand om allt förarbete, gör själv slipningen på mindre än en dag och tar hand om efterarbetet. Bra, va?

14 May 2017