logo-image

Sälja huset? - Enklare än du tror

När du funderar på att sälja huset så är det ganska många frågor som kan dyka upp i huvudet. Ska jag sälja mitt gamla hus innan jag köper nytt? Vilken tid på året är bäst att sälja? Ska jag laga saker? Här får du lite tips på vägen som underlättar din husförsäljning.

1. Ska jag sälja det gamla först?

Det beror på hur din ekonomiska situation ser ut. Tryggheten i att ha någonstans att bo medan man fixar det nya huset är alltid trevlig. samtidigt är det också skönt att veta exakt hur mycket pengar man fått för sitt gamla hus innan man lägger bud på ett nytt. 

2. Hur mycket behöver jag fixa i ordning?

Trösklar som är trasiga, en list som alltid har varit lite lös och trappsteg som glappar är ju alltid en bra idé att få ordning på. Tänk på att de allra flesta som köper ett hus vill sätta sin egen prägel så ta inte i för mycket. Men samtidigt ska det vara helt, rent och snyggt vid visning. 

3. Sälja på sommaren eller vintern?

Det ser lite olika ut i olika kommuner. Det bästa tipset vi kan ge dig här är att tala med en mäklare, vilket du kan läsa mer om här på https://www.mäklararvode.nu. Du får då hjälp med att bedöma när det är mest fördelaktigt att sälja huset. Vissa vill se en grönskande trädgård, andra är bara intresserade av hur det ser ut inomhus. En mäklare är en expert och kan hjälpa till på ett bra sätt.  

27 May 2018