logo-image

Sälja bostad

Du minns säkert dagen du flyttade in i ditt hus som igår. En av de bästa dagarna i ditt liv, eller åtminstone en bra dag som sedan följdes av många andra bra dagar i huset. Alla som bott i ett hus berättar om de minnen som är förknippat med huset men en dag är det dags att sälja och gå vidare. När man ska sälja bostad så handlar det inte bara om att skiljas från en plats som bär minnen - man vill också ha så bra betalt som möjligt. Därför är det en god idé att ha koll på mäklararvoden i Stockholm med omnejd så att man inte anlitar en som tar för mycket i provision.

Så här får du koll

En husförsäljning innebär rätt stora summor pengar och när det finns en chans att tjäna pengar så brukar det alltid finns de som vill roffa åt sig. Seriösa mäklare, som du kan läsa mer om på www.mäklararvode.se, har licens för att få lov att utföra sitt yrke och kan också presentera bevis på det. Ett bra tips är också att kolla upp den mäklare du tänkt anlita. Om de har fått en varning så kommer du att hitta detta rätt lätt. Fastighetsmäklarinspektionen är en väg att gå och du kan också vända dig till mäklarsamfundet om du vill veta mer om en särskild mäklare eller mäklarfirma. 

Med andra ord - lycka till med din försäljning av bostad och med en bra mäklare så kommer du att kunna säga hejdå till din gamla bostad på ett bra sätt. 

16 May 2022