logo-image

Säkra ditt hem med en trygg dörr

Ingen vill ha inbrott hemma och oavsett om du bor i villa, i en bostadsrätt eller på en gård på landet så kan du se till att skydda hemmet med en säkerhetsdörr. Det är en dörr som ser ut som en vanlig dörr men har inbyggd förhöjd säkerhet. Att dyrka låset blir nästan omöjligt och att forcera den med våld lär ta lite tid.

Det är också det man är ute efter när man väljer att installera en säkerhetsdörr i sitt hem. En inbrottstjuv vill komma in snabbt och stöter de på ett hinder väljer de 9 gånger av 10 att lämna huset innan klivit innanför dörren. 

En kedja är inte starkare än ...

En säkerhetsdörr är ett sätt att skydda hemmet men det räcker inte. En dörr som tar 20 minuter att öppna bredvid en altandörr som man öppnar på 4 sekunder blir lite dumt, eller hur? Det gäller alltså att inbrottssäkra hela huset. Men hur gör man det?

Här får du några små tips:

  • Fönster bör ha säkerhetsspärr som gör att de bara går att öppna inifrån.
  • Altandörrar bör inte ha nyckelhål på utsidan

Se till att inte förvara nycklar på uppenbara platser som ovanpå ytterbelysning, under dörrmattan, innanför fönsterblecket eller under en trädgårdstomte. Inbrottstjuvar letar på de platserna först och det är ju lite onödigt att ge dem tillträde till huset så enkelt. 

Fönster är svårt att skydda men med ett inbrottslarm i kombination med säkerhetsdörrar gör att en tjuv inte gärna väljer det huset. 

20 Mar 2022