logo-image

Så tar du hand om ditt trägolv!

Det gör en riktigt glad att se ett fint trägolv, likaså ett stiligt stengolv. Ju äldre, desto bättre. Det är som om tiden gör dem bara vackrare med åren. Det som gör mig glad är om de har hållit i många år.  Den som lade golvet, gjorde det med tanken att golvet skulle hålla i många, många, långa år. Därför gjorde den personen allt väldigt noggrannt och lade mycket tid på golvet. Något man inte gör längre när allt ska gå så fort. Så om du också gillar ditt trägolv, kan du faktiskt förlänga hållbarheten på det. Här kommer några tips på hur du kan göra det, tipsen kommer från bloggen golvvård.com:

Så förlänger du hållbarheten på ditt golv

Lägg en riktig avtorkningsmatta vid din ytterdörr: Då får du dina gäster och andra som kommer in i en antydan om att torka av sig sina skor innan de kliver in. Ställ också en skohylla alldeles invid dörrmattan, så de tar av sig skorna innan de går in. Får du dem att ta av dig skorna får du minimalt med grus och stenar som når ditt ffina trägolv. De kan nämligen förstöra det.

Lägg möbeltassar på alla möbler som finns i rummet: Om du limmar fast möbeltassar på alla dina möbler som du har i rummet med trägolv, eller parkett, kommer du att märka hur lätt det är att flytta runt dem. Möbeltassarna gör att de glider fram på trägolvet. Samtidigt skonar du trägolvet mot repor. Undvik även möbler med hjul eftersom det är risk att de repar trägolvet.

Torka bort om det kommer vätska på golvet: Vatten som hamnar på trägolv ska snabbt tas bort. Det ger riktigt fula märken ifall vatten ligger länge mot trä. Ännu värre är det med vin och te. Kaffe är lätt att få bort. Torka snabbt upp alla vätskor, då kommer trägolvet att hålla länge än. Lycka till!

10 Sep 2017