logo-image

Så får du ut mest ur bostaden

Alla som någonsin sålt sin bostad vet att det gäller att förhöja värdet på sin bostad när det väl är dags att sälja. Många brukar dessutom göra "bostadskarriär" genom att börja i liten skala, man köper sin första lilla bostad när man är nygift, eller nyss flyttat ihop. När barnen sedan kommer skaffar man större och när familjen sedan är fulltalig köper man sitt hus. Då har man redan hunnit bygga upp en grundplåt för lånet till villan och kanske hunnit spara en del för att kunna köpa villan med egen trädgård och Volvo. Sedan är det bara hunden som fattas så är Villan, Volvon och Vovven kirrad.

Behålla eller öka värdet på villan

Medan man bor i sin bostad gäller det att inte sänka värdet på den. Det finns en del sätt man kan öka värdet på den. Den mest uppenbara är att renovera med jämna mellanrum. Efter 20 år är det dags att renovera olika delar av bostaden. Ett kök som har 20 år på nacken bör bytas ut, likaså badrummet. Även fasaden behöver målas om eller åtgärdas efter 20 år, liksom taket bör ses över efter den tidsperioden. Antingen - lättast om man är den händiga typen - renoverar man lite i taget. Det har vissa för- och nackdelar. Fördelen är att man sprider ut kostnaderna och tiden för renoveringarna under en längre period. Nackdelen är den att man ständigt bor i ett renoveringshus. Renoverar man köket kan man alltid använda badrummet och tvärtom. Renoverar man allt på en gång blir man tvungen att flytta ur huset ett tag, vilket passar bra om man har ett sommarhus att flytta ut till.

Styla huset inför visningar

Ett annat sätt att sälja huset till ett bra pris är att styla det inför visningarna och fotograferingarna. Att städa undan alla personliga prylar är väldigt viktigt, eftersom de potentiella köparna ska kunna föreställa sig de egna prylarna i hemmet. Sedan bör hemmet göras så attraktivt som det bara är möjligt, vilket kan göras med hjälp av en inredare. Då kommer hen med de växter och prydnadssaker, och till och med möbler, om så behövs för att göra bostaden så attraktiv att alla vill flytta in på studs. Hur du gör? Läs mer här!

22 Oct 2017