logo-image

Putsa fönster är inte så svårt

Fönster, de ska putsas, men det är många som ser det som ett nödvändigt ont. Dock är det inte så svårt att putsa sina fönster, i alla fall inte om de sitter så att du kommer åt dem på ett enkelt sätt. Det finns tips på hur man kan sköta om fönster på denna fönsterblogg till exempel, men även här ska vi ge dig ett par handfasta tips på hur du enkelt putsar dina fönster. Visste du förresten det att du även kan göra eget fönsterputsmedel?

Gör eget fönsterputsmedel

Blanda 1 matsked diskmedel, 0,5 deciliter vinäger och 2 matskedar majsstärkelse.

Grunda med att tvätta först med kökssvamp och diskmedelsvatten.

Häll mixen i en hink och fyll på med varmt vatten.

Tvätta fönstren och torka sedan torrt med två luddfria trasor. Med den sista torkningen tar du bort stärkelsen och du får bort det sista av den festa smutsen.

Så här putsar du dina fönster

För att putsa fönster så behöver du ha en hink eller en sprayflaska, vatten, fönsterputs/diskmedel, svamp eller svampduk, fönsterskrapa och tidningspapper. Sen så gör du så att du sprayar eller gnider blandningen över fönstret med svampen eller svampduken. Har du en fönsterskrapa, se till att torka ren den efter varje drag, annars kan smutsen stanna kvar och ge randiga fönster. Eftertorka med tidningspapper för att få bort ränder. Tidningspapper är bättre, så väl som billigare än hushållspapper. 

 

 

29 Aug 2018