logo-image

När ett hus ska bli ett hem

Att bygga hus är skoj! Från att ha varit en lerig åker, en kulle eller ett stenigt parti så har man med maskiner och arbetskraft först gjort en bottenplatta och sedan byggt ett hus på den. Men det kommer en dag då husbygget är klart och det är dags att göra det till ett hem också. Ett hem där någon ska trivas och kanske till och med växa som familj. 

Hur går man från ett hus till ett hem? Här får du lite små idéer och tankar som du kan ta med dig till ditt nya hus när det är dags att börja bo.

Lägg lite tid på trädgården tidigt

Ett knep för att få ditt hem att kännas mer hemtrevligt är att se till att trädgården kommer igång snabbt. Det finns färdiga gräsmattor att köpa som man helt enkelt rullar ut och sedan kommer den att rota sig efter bara ett par veckor. 

Plantera gärna en häck om du har insyn från väg eller grannar och se till att det kommer upp både träd, buskar och blommor hyfsat snabbt. Tänk också på att bra sommarmöbler till uteplatsen ger ett ombonat intryck, och det är en bra plats att vila upp sig på när man håller på i trädgården. 

Glöm inte heller av barnen om ni har några. En sandlåda eller till och med en egen lekplats kan vara en oas av glädje för de små. En gunga, en rutschkana eller bara en träram med sand. Du avgör hur stort du vill ha det men ju mer saker du får in i trädgården desto snabbare känns det som ett hem och inte bara ett hus. 

1 Nov 2021