logo-image

Modern belysning

Vi ska spara energi, så mycket vet vi alla, för energi kostar, både vår egen plånbok och miljön betalar ett högt pris för den energi vi förbrukar. Hela tiden utvecklas allt mer energisnåla förbrukningsvaror där LED-lampan är ett praktexempel. Det finns väl inget försvar längre för annat än LED när det kommer till belysning? Den som väljer LED tjänar snart in den extra slanten LED-lampan kostar i jämförelse med andra alternativ. Modern belysning är miljövänlig, men inte bara det, den kan faktiskt vara riktigt smart också - och kul!

Smart

Vad innebär då smart belysning? Det är ju sådan belysning man styr genom en app i telefonen. Man kan tända olika lampor innan man stiger upp från sängen om morgonen till exempel, eller så kan man tända sina lampor från jobbet just när mörkret faller, så att man slipper mötas av mörker när man kommer hem, fast utan att man låter lampor stå och lysa en massa timmar i onödan.

Väl hemma kan man sitta i soffan och justera de olika lamporna, hur mycket de ska lysa, vilka färger som ska dominera osv., det finns massor av skoj att upptäcka när det gäller smart belysning, men även andra grejer för ett "smart" hem, som larmsystem som kan fungera med bl.a. sensorer. Man kan läsa mer på Somfys webbshop.

Hemmen som vi känner dem idag kommer att se ut och fungera så väldigt annorlunda inom väldigt snar framtid och alla dessa "smarta" lösningar är något vi bara sett början av.

25 Sep 2018