logo-image

Kombinera doft och luftfuktare

De allra flesta vet vad en luftfuktare är för något, och minst lika många vet vad ett doftkrus är - men visste du att det går att kombinera dessa två för ett inomhusklimat som blir både hälsosamt och väldoftande? En aroma diffuser är en perfekt lösning för det moderna hemmet. Den ser till att du får rätt luftfuktighet inomhus, du får ett väldoftande hem och sen är det ju också en rätt häftig inredningsdetalj också! 

Så funkar det

Det är en behållare med vatten som ser till att öka luftfuktigheten. Det kan göras antingen med ånga där vattnet då först hettas upp, eller med ultraljud som gör att kallvatten används under hela processen. 

  • Fyll tanken med vatten
  • Häll i doftolja
  • Sätt på din aroma diffuser

Krångligare än så är det faktiskt inte. Det är nog också därför den har blivit så populär. Tänk bara på att en aroma diffuser inte är byggd för att klara av stora rum, de fungerar allra bäst i mindre rum och är perfekt i ditt vardagsrum, hemmakontoret eller sovrummet. Däremot blir det inte samma effekt att ha den i ett kontorslandskap där det då krävs lite större luftfuktare. 

Vilken olja ska man ha?

Välj eteriska oljor med doft. Det finns många olika dofter som citrus, eukalyptus, cederträ och mycket annat. En av de mest populära oljorna är lavendel som sprider både väldoft och har en lugnande effekt. Perfekt för dig som jobbar hemifrån och vill ha en avslappnad miljö. 

4 Oct 2022