logo-image

Husbygge i Sörmland

Den som trodde att coronapandemin skulle lägga ett lock på husköp och nybyggnationer trodde fel! Många orter i landet ser just nu en ökning både när det gäller priser på hus som redan är byggda, och även ett ökat antal nybyggnationer. 

I Flen till exempel, som bilden är hämtad från (Stenhammars Slott är det du ser på bilden) så finns det idag ett stort intresse för att bygga nytt. Men hur gör man om man vill flytta till Flen och till ett nytt hus?

Hitta en tomt

Börja med att kolla efter en ledig tomt att bygga på och se till att få alla nödvändiga tillstånd klara. Nästa steg är att anlita snickare från Flen för att få en lokal anknytning och väljer du en som kan ordna med totalentreprenad så blir det väldigt enkelt för dig. 

När dessa två saker är ordnade så är det dags att börja välja hus och om du gör det tillsammans med snickaren så kommer resultatet att bli allra bäst. 

Hur mycket kostar ett nytt hus?

Det skiljer sig givetvis från kommun till kommun men när vi jämför huspriser 2020 så ser vi att snittet landar på ungefär 27 000 kronor per kvadratmeter. Ett hus på 200 kvm skulle alltså landa på cirka 5 400 000 kronor, men då är det ett nyckelfärdigt hus som du kan flytta in i direkt. Det går att få ner denna kostnad genom att göra en del av arbetet på egen hand. Målning, lägga taket, tapetsera eller montera köket är några saker många väljer att göra själva. 

12 Nov 2020