logo-image

Hus med totalentreprenad - vad betyder det?

Husbygge

Vill man hålla det kort och enkelt kan man säga att det betyder att det är ett hus som går från tanke till färdig produkt som du kan flytta in i direkt. Totalentreprenad hus kallas ofta också för nyckelfärdiga hus vilket kanske är den vanligaste termen som de flesta har hört. Men vad betyder det egentligen? Vi kollar närmare:

Steg för steg - så här går det till

  1. Besök en sida som säljer hus. Exempelvis Movehome.se och välj ut det hus du är intresserad av. Modifiera som du vill med hjälp av de verktyg du finner på sidan för att göra huset personligt.
  2. Be om en offert för det hus du valt och format online. Du får nu ett pris på vad det kommer att kosta. De kollar också om det behövs särskilda bygglov utöver de vanliga, om tomten passar och annat. 
  3. Kontakta banken för ett lånelöfte om du tänker låna pengar till husbygget. Du skciakr med ritningar och beräkningarna på totalkostnaden. 
  4. Skriv kontrakt. med totalentreprenad så skriver du endast ett enda kontrakt, och det företag som bygger huset ser till att övriga saker fixas som el, vatten och avlopp. 
  5. Sök bygglov! Det är nu det är dags att söka bygglov för ditt nya hus. 
  6. Slutbeställning görs när alla bygglov är klara. 
  7. Husbygge! Nu sätter markberedningen igång, och under tiden som det sker så byggs huset så att det är färdigt att monteras.

Sen är det bara inredningen kvar, och den fixar de med. Sen är det bara att börja flytta in möblerna och njuta av ditt nya hem. Glöm inte slutbesiktningen! 

30 Sep 2019