logo-image

Hur fungerar det med husvisning?

Går du i tankarna att köpa hus? Det kan vara bra att dels kolla in mäklarbloggen, dels läsa de tips jag tänk ge idag. Husvisning, det är en av de viktigaste sakerna när du ska köpa hus. Det är även ett av de roligaste momenten. Det är ju nu du kan kolla in en massa olika hus, för att bestämma dig för vilket det är du vill ha. En husvisning ger dig möjligheter att få reda på de saker du måste veta för att kunna fatta rätt beslut. 

Kolla så många hus som möjligt

När du ska köpa hus, ha inte för bråttom. Det är inte fel att gå på flera olika husvisningar. Du kan lära dig mer om vad du vill ha och inte ha på det viset. Så snart du ser ett hus som verkar vara bra, boka då in att gå på visning av det huset. Det är ju så att ju fler hus du tittar på, desto mer kommer du inse vad som är viktigt för dig med det hus du vill köpa. Det är rätt smart att på dessa visningar även ha med dig måttband, papper och penna, för att kunna mäta, samt skriva upp frågor till mäklaren. 

Tips kring husvisning

För att hitta hus till salu i det område du vill bo så är det bra att kontakta en mäklare. De kan hjälpa till med att ta fram ett eller flera objekt. När du går på en husvisning sedan, se till att verkligen kontrollera alla husets delar, både insida och utsida. Du som köpare har undersökningsplikt. Det betyder att den som köper huset, den är risken för de eventuella mindre fel som kan finnas. Saker som du borde sett innan. 

Bra saker att kontrollera under en husvisning är skicket på huset. Det är ingen idé att hänga upp dig på trasiga tapeter eller sånt, det går lätt att åtgärda. Det du bör fokusera på är fasaden, om det finns sprickor, eller hur taket ser ut. Ställ även relevanta frågor till mäklaren så som om och när huset har renoverats och be gärna att få se besiktningsprotokollet.

4 Sep 2020