logo-image

Har du hittat dina drömmars hus?

Är det så att du har hittat det perfekta huset, ett som du sett är till salu? Du kanske vill köpa det? Då är det bra om du innan det har sett till att fixa så att du har pengarna för det. Oftast är det så att när man ska köpa hus, då tar man ett så kallat bolån. Om man nu inte har en massa sparade pengar på kontot så klart. Men ofta kostar ett hus ganska mycket pengar. Så då är det nästan ett måste att ta ett bolån. Det gäller att du har en bra ekonomi sedan innan för att få ta ett bolån. Annars kan banken säga nej.

Vad innebär ett bolån?

Ett bolån är oftast det man kallar det lån man tar när man sätter bostaden som säkerhet. Det finns en vidare definition av det och det i konsumentkreditlagen. Då är ett bolån, eller en bostadskredit som det kallas i lagen, är ett lån som du tar med säkerhet i en fastighet, en bostadsrätt, en tomträtt eller en byggnad. 

Det kan även vara ett blancolån, som tas i syfte för att köpa, eller behålla, äganderätten till sådan egendom. Det utan att sätta bostaden så att säga i pant. 

Ett bolån brukar man ansöka om hos den bank man är kund hos redan. Skulle det vara så att de säger nej, ge inte upp. Det är nämligen inte fel att höra med fler banker. Särskilt som att det även kan vara skilda villkor. 

 

24 May 2019