logo-image

Håll hemmet rent

Något som kan vara bra att göra, det är att lägga 10 minuter per dag i ditt hem och städa, eftersom att du då får ett hem som är mycket mer organiserat. Det gör att du inte behöver anstränga dig lika mycket varje veckoslut. Eller så anlitar du en städfirma, som Maries, som städar åt dig. 

Om du jobbar hela dagarna, kommer hem, och så har barnen spridit ut en massa, samt lagt en massa disk i diskhon, så är det kanske inte så kul. Men det är bättre göra något åt saken direkt. Låt inte röran sprida sig. Det är bra att alltid ha för vana att lägga tillbaka saker på sin plats. Lär även ut det till barnen. 

Avsätt tid för städning

Många väljer att ha sin städdag på helgen, som lördagen eller söndagen. De flesta vill inte lägga en hel dag eller en halv på att skrubba och feja loss. Det du kan göra är att räkna ut hur lång tid du behöver för varje rum. Sedan så kan du städa mer effektivit så att säga. Sedan är det inte heller fel att göra städningen rolig. Sätt på bra musik, köp hem bra medel, färgglada städhandskar, en modenr dammsugare med mera. Så blir det roligare att städa. 

Om du vill hålla hemmet rent och organiserat, använd följande trick:

Lägg saker på sin plats när du kommer hem (jacka, nycklar, väska)
Bädda sängen varje dag
Lägg undan dina kläder innan du går och lägger dig
Skriv en städplan med din familj
Ta ut soporna varje dag
Städa 10 minuter varje dag

24 Mar 2020