logo-image

Guide för hur du flyttstädar på bra sätt

En flytt tar tid och innehåller en massa olika delar som ska göras. Ju större hem du har desto mer tid tar det, att dels flytta ut, dels flyttstäda efter dig. Du kan läsa artiklar om flyttstädning som en hjälp på vägen. Sedan kan du även ta del av vår guide, hur du gör för att flyttstäda på ett bra sätt. 

Ha gott om tid på dig

Du bör se till så att du ha gott om tid på dig att städa, då det alltid tar längre tid än vad du tror. Det är bra att planera din städning samt att ha en checklista att gå efter. En sådan kan din hyresvärd ofta tillhandahålla, men det finns även flera sådana på nätet. Med den ser du vad det är som ska göras och så kan du bocka av allt eftersom du har gjort det som står. Ett bra tips är att städa efter listan, rum för rum, sedan stänga dörren. Du ska göra rent allt, från taket till golvet samt allt där emellan så som lister, karmar, kontakter, hyllor, skåp, fönster, element med mera. 

Två rum som kräver tid

De två rum som kräver extra mycket tid och att du är noggrann är köket och badrummet. I köket har du ugnen, spisen, kyl, frys samt en masa skrymslen och vrår. Det andra rummet är badrummet. Där finns det en golvbrunn som ska rensas, samt dusch eller badkar, handfat, toalett och så vidare.

Missa inte alla biutrymmen

När du flyttstädar så ska du även städa alla biutrymmen. Det är då garage, förråd, balkong, altan eller vad det nu är du har. Missa inte heller att putsa alla fönster, både utsidan och insidan.

Vad sker om du inte flyttstädar på bra sätt?

Om du hyr din bostad så kommer hyresvärden eller vakkmästaren kontrollera din städning. Är den inte tillräcklig så kan du få göra om, alternativt att de tar in en städfirma, som du kommer att betala för. Du kan så klart förebygga att det sker genom att städa riktigt noga eller att du anlitar en städfirma som gör jobbet åt dig.

7 Jul 2020