logo-image

Glöm inte hemmakontoret när du bygger nytt

Att planera och rita ett helt nytt hus är spännande och fokus ligger på de rum man oftast tänker på. Köket ska vara rätt storlek, det ska finnas sovrum till alla och vardagsrummet måste vara funktionellt. Till och med tvättstuga och garage får en bra planering. Men en sak som många inte tänker på ar att inkludera ett hemmakontor redan vid planeringsstadiet. Då kan man redan från början inreda det virtuellt med bra kontorsmöbler från Morekontor och se hur resultatet blir innan det är färdigt. 

Fördelar med att tänka efter före

Det finns gott om människor som bygger sina hus och när det är dags att ställa upp skrivbordet och stolar så inser man att det egentligen inte finns plats för dem. Genom att skapa ett kontor i huset redan från början så slipper du skärma av ditt kontor med skärmväggar, eller låta ett av sovrummen bli ett kontor. Man kan också planera in dragningen av både elkablar och internet på ett annat sätt, om man vet om exakt var alla kontorsmöbler ska stå. Då slipper man alla de jobbiga kablarna som ska sättas fast eller hängas upp. 

Så, mitt tips till alla som planerar att bygga ett nytt hus. Tänk ett varv till, och glöm inte bort att skapa ett hemmakontor redan på ritningen. Det är busenkelt att lägga till olika egenskaper på pappret, men om man ska göra det i efterhand i ett befintligt rum, då är det svårare. 

25 Feb 2019