logo-image

En vinsch kan vara bra att ha

Något som kan vara bra att ha, det är en vinsch. Idag finns det många olika sorters vinschar med olika användningsområden. Det finns de vinschar som kan stå hemma på gården, så väl som det finns de vinschar som kan sättas fast på en bil eller på en ATV. Sedan finns det även vinschar som ska sitta på båtar. Därtill finns det manuella vinschar och elektriska vinschar. 

Om du bor på landet, kör kanske mycket i skog och mark, då kan det vara värt att satsa på en vinsch för din bil. Särskilt bra om du har ett terrängfordon.

Hitta en passande vinsch för dig och dina behov

Det smidigaste är en elektrisk vinsch. Av dessa finns det två varianter. Det finns elvinschar för horisontella drag och det finns lyftvinschar för vertikala lyft. Sså har du tänkt lyfta eller dra laster med vinschen?

En bra sak att ha koll på när du ska välja en vinsch, det är dragkapaciteten och vinschhastigheten.

Dragkapacitet är ett mått på hur mycket vikt vinschen kan klara av att dra eller lyfta. Du bör alltid välja en med en högre dragkapacitet än vad du egentligen behöver. 

När det handlar om vinschhastighet, så beror hastigheten bland annat på lastens vikt. Ju tyngre sak du ska vinscha, ju längre tid tar det att göra det. Det är bra att veta att en elvinsch brukar kunna dra last med ungefär 1,5 m per minut. En modell med högre vinschhastighet har en mer kraftfull motor och förbrukar därmed också mer energi.

Ett bra tips är att kolla in Warrior Vinschar som finns hos Warrior Winches.

14 Oct 2022