logo-image

Du har väl försäkring på hunden?

Du som har villa, volvo och vovve, du har väl även sett till att försäkra alla dessa? De allra flesta är väl medvetna om att det är viktigt att försäkra hemmet. Bilen är det dessutom lag på att den ska ha minst en trafikförsäkring. Men minst lika viktigt är det att försäkra din hund. Det är en trygghet om det är att din hund måste till veterinären. Du kan med fördel jämföra hundförsäkring, det för att få bäst alternativ. 

Det kan skilja sig en del mellan olika hundförsäkringar. Ofta kan man välja att ha veterinärvård upp till en viss summa, samt en livförsäkring, som ofta baseras på vad hunden kostade att köpa. Om din hund hamnar hos veterinären så brukar försäkringen täcka en del av kostnaden. Det du får betala själv, det är en självrisk samt en viss procent på kostnaden.

Ha sparade pengar för hunden

Även om det är guld värt att ha en försäkring på din hund, så kan den totala kostnaden du själv ska betala bli rätt högt. Förr var det bara en självrisk man betalade och så tog försäkringsbolaget resten. Idag är det inte så, utan du får ofta betala en viss procent på kostnaden det blir. Det kan vara smart att ha ett sparande för den typen av utgifter. För om din hund hamnar hos veterinären över ett par dagar, så rusar det iväg med vad det kostar. Om djursjukhuset vill ha 25 000 kr, så får du först betala en självrisk + %. Om det är självrisk på 1500 och 25 % övrig kostnad, så är din del att betala själv 7750. Värt att ha i åtanke!

18 Nov 2021