logo-image

Detta ska du tänka på när du målar om hemma

Att måla om hemma är inte fel. Det är ett enkelt sätt att få till en bra förändring hemma. Dock finns det en del saker att tänka på, för att allt ska gå lätt och smidigt. Därmed är det bra att läsa på allt om måleri. När det gäller trender nu under 2020 år det färger som går mot de mer varmare tonerna och att det ser mer mjukt ut och inte så plastigt. När det är dags att välja färg är det bra att använda en matt takfärg eller väggfärg. När det kommer till val av kulör är det bra att tänka på att en ljus kulör ger känslan av ett större rum, medan mörkare kulörer gärna gör rummet mindre. Färg har även en tendens att bli lite mer intensivare väl på väggen mot vad den är i burken. 

Viktigt med förarbete

För att det ska bli ett bra resultat så är det extremt viktigt att lägga ner tid och energi på själva förarbetet. Det är bra att kolla över väggarna, samt spackla hål och ojämnheter. Är det en tapet som ska målas över så måste tapeten sitta fast bra, inte lossna när du väl målar. Det är även bra att se till att tvätta väggen. Vissa väggar kan ha fettfläckar, och då är det ett måste att först spärrmåla, så att inte dessa tränger igenom den nya färgen. Sedan är det även bra att tejpa längs med lister och annat samt täcka golv och möbler.

Ha bra verktyg

För att göra ett bra jobb när du målar om är det bra att ha rätt verktyg och penslar. Det är smart att satsa på ett rollerset, samt även ha en vinkelpensel, vanlig pensel och slippapper. Samt en tejp med bra kvalitet som sitter kvar där det ska sitta. 

För att resultatet ska bli pdoffsigt är det bra att genom hela arbetet använda sig av kvalitetsprodukter. Det gäller allt från det du maskerar med till det du ska måla med. Se även till att ha gott om tid när du målar. Stressar du så kommer resultet att bli därefter. 

20 Jul 2020