logo-image

Bygga nytt

Att köpa hus är en stor sak - ofta innebär det att börjar skriva på en ny bok i serien om sitt liv. Ännu större är det att bygga ett nytt hus från scratch. För det flesta påbörjas processen med att man väljer ut en markbit man vill köpa, köper den och anlitar ett proffs som kan hjälpa en att lägga upp sitt bygge. Det finns väldigt många lagar och regler associerade med husbygge, så det är viktigt att man har experter vid sin sida genom processen. Hur lång tid det tar att bygga ett hus varierar - dels på förutsättningar, storlek och hustyp och sådär, men också på vilken hastighet du själv önskar. Ju snabbare man vill ha huset klart, desto mer brukar man få betala. För nybyggnation i Halmstad rekommenderas Fredriks Bygg & Tak.

Renovera

Sedan finns det de som redan har ett hus, men vill renovera det. Även här behöver man proffshjälp eftersom en renovering så lätt kan gå fel. Vissa saker kräver sin specialist och är man väldigt sugen på att själv sätta sin prägel på renoveringen så kan man göra några enklare bitar själv medan proffsen får svara för de mer komplicerade delarna.

Billigare med ROT

Prismässigt kan byggen och renoveringar variera rätt så kraftigt, men tack vara ROT-avdraget så får man en hel del rabatt via den svenska staten. Läs mer om ROT-avdraget på Fredriks Bygg & Tak:s hemsida.

3 Feb 2017