logo-image

Att tänka på när du ska anlita elektriker

Om du ska anlita en elektriker i Lund, för att göra en elinstallation i din fastighet så  finns det ett antal saker du behöver tänka på. Du bör vara medveten om att dete är du som äger fastigeten eller huset är ansvarig för en om att det är du som innehavare av den fastighet där ett elarbete utförs som är ansvarig för att den eller de personer som utför arbetet har tillräckliga kunskaper.

Det kan vara bra att kolla upp den elektriker du ska anlita, på flera sätt. Bland annat är det bra att kolla så att elföretaget är registrerat hos Elsäkerhetsverket.

Du bör även kolla upp att företaget är registrerat för verksamhetstypen bostäder eller elproduktionsanläggningar, alternativt för typen ”begränsad lågspänning”. 

Fler saker att tänka på

Du bör även se till så att den elfirma du anlitar har en F-skattesedel. Att företaget du anlitar innehar F-skattesedel är dessutom ett krav för att du ska ha rätt att göra ROT-avdrag.

Sedan är det rätt bra att se så att de har en ordnad ekonomi samt kolla av omdömen från tidigare kunder. Det är alltid ett gott tecken om ett företag har fått goda recensioner från tidigare kunder. 

Du bör även se till att du tar in offerter från flera olika företag. Det för att du ska kunna hitta den elektriker i Lund som är bäst och har bäst pris för dig. Det är inte fel att jämföra!

29 Oct 2021