logo-image

Är det dags att rusta upp köket?

Köket är ett av de rum som används dagligen. Det är då inte så konstigt att det snabbt slits ut. Det kan vara läge för en köksrenovering eller kanske du vill bygga om köket helt? På www.bygginspiration.nu kan du få en del bra tips. Sedan kan du även fortsätta läsa här, då vi tänkte ge dig ett par handfasta tips kring renovering av kök.

En bra sak då du ska renovera köket, det är att ha en checklista. Du bör planera ditt kök samt bestämma dig för vad för slags arbetskraft du behöver, samt vad du kanske klarar av att göra själv. Du bör även sätta en budget som du kan förhålla dig till. 

Viktigt med rätt arbetskraft

Att riva ut det kök du har, det kan du med fördel göra på egen hand. Det är inte så svårt. Men när det kommer till saker så som att dra rör, el och VVS måste en fackman utföra jobbet så att det blir fackmannamässigt gjort. Det kan annars vara risk att föräkringar och sånt inte gäller om det skulle bli komplikationer eller fel. 

Börja i rätt ände

När du ska renovera är det bra att börja i rätt ände, inte i fel ordning. Det du kan börja med är att riva ner väggar där det ska bytas rör eller ny el ska dras. Ta in elektriker och rörmokare för att fixa med det. Om du ska byta golv så kan du riva upp det gamla. Dock är det många golv som är värda att spara och rusta upp istället för att byta. Se även till att du tar rätt mått för att köpa diskho, bänkskiva, köksö och annat.

Hitta rätt entreprenör

Om du ska ta in hjälp, se då till att ta in offerter från olika entreprenörer innan du beslutar dig för vem du vill anlita. Kolla även av på nätet vad de har fått för omdömen av tidigare kunder. Skriv ner frågor till dem, jämför olika entreprenörer med varandra och känn efter hur du upplever olika bemötanden.

Fundera även över vem och vilka hantverkare du behöver anlita för att få jobbet gjort. Du kanske som sagt vill göra en del själv och låta en del göras av proffs. Idag finns det snickare, elektriker, rörmokare och plattsättare och vem du behöver beror på omfattningen av köksrenoveringen och vad du ska göra.

3 Aug 2020