logo-image

Aldrig städa igen?

Det här med att städa, det är det delade åsikter om. En del avskyr att göra det, andra tycker det är kul. Läste för ett tag sedan en artikel om att aldrig behöva städa igen, om man kör enligt Kon Mari-metoden. Det handlar om att rensa ut i hemmet. Dock tänker jag att man måste ju städa ändå, det blir ju dammigt, smutsigt och så även om man har få prylar. Men, jag vet ett sätt då med för att slippa städa själv, man anlitar en piga, eller ja, piga.nu. Det är en städfirma. 

Vad är Kon Mari-metoden?

Marie Kondo sdom är ett japanskt organiseringsproffs är den som skapade denna metod. Hon skrev boken ”The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing”. Det hela går ut på att man ska kolla över alla sina saker hemma, lyfta upp dem och känna efter om det något som gör en glad eller inte. Är det inte så, då ska man kasta prylen. Så att man blir av med en massa onödiga prylar. 

Krävs nog städning ändå

Även om man rensar ut en massa prylar så att man har mindre av dem, så är det som sagt bra att städa hemmet ändå. Det blir dock enklare att städa ju mindre prylar det finns i hemmet. Sedan är det upp till dig om du föredrar att städa själv, lite varje dag, eller en hel dag på helgen, eller om du föredrar att anlita en piga för hemstädning. 

21 Mar 2020