logo-image

10 tips på hur du bäst skyddar dig mot inbrott

Inbrott är något man verkligen inte vill råka ut för. Det finns en hel del sätt att skydda sig på, så att man inte ska råka ut för just det. Ett första tips är att du sätter in ett larm hemma. Det finns många bra hemalarm på https://www.svenskaalarm.se/. Sedan kan det även vara bra att ha övervakningskameror. Tjuvar väljer gärna fönster när de gör inbrott, så se till att även ha rejäla fönsterlås, samt att du har bra lås för dörren med. Låt inte verktyg och redskap ligga ute. Dels kan de stjälas, dels kan de flyttas på för att kolla om du är hemma eller inte. Är det just så att du ska åka bort, på semester eller liknande. Då är det bra att göra vissa saker med.

Låt inte tjuven veta att du är bortrest

Tomma hem är vad en tjuv gillar. Så se till att om du reser bort göra så att det ser ut som om du är hemma. Be grannar eller vänner ta in din post. Be dem klippa gräset eller skotta snön. Be dem även sänga sopor i din soptunna och parkera sin bil på din uppfart ibland. Ha timers på lamporna inne, så att de tänds upp och det ser ut som du är hemma. Ha även lampor ute med sensor. Se även till att låta bli att tala om på sociala medier att du är bortrest.

Vad gör man då om man drabbas av inbrott ändå? Att tänka på om du drabbats av bostadsinbrott kan man läsa om hos polisen. 

14 Apr 2019