logo-image

Välj rätt fönster till bygget

Att bygga hus är spännande och jätteroligt - och oändligt svårt. Man ställs inför oräkneliga val och beslut att fatta kring saker man inte har en susning om. Man lär sig väldigt mycket när man bygger sitt första hus.

Fönster, till exempel. Har du någon väsentlig insikt i vilka fönster man bör välja till varje specifik hus? Vad är egentligen viktigt när man väljer fönster? Hur mycket ska man investera i dem? Varifrån vågan man köpa dem? 

Svenska fönster

I allmänhet är det min varmaste rekommendation att man köper sina fönster från en svensk tillverkare och leverantör. Detta är den första och absolut viktigaste punkten. Svenska fönster är anpassade efter svenskt klimat och eftersom vårt klimat är relativt extremt med låga temperaturer och sådär, så blir denna faktor väldigt viktig. 

Anpassade efter svenskt klimat

En leverantör av svenska fönster är Arctic Windows. Arctic Windows leverar givetvis fönster till nybyggnationer, men deras specialitet är att byta fönster i Malmö - i första hand. MIn erfarenhet av denna firma är helt och hållet positiv så ska du byta fönster i Malmö med omnejd så rekommenderar jag att du väljer Arctic Windows. Läs mer om Arctic Windows på deras officiella sajt.

Det finns flera andra excellenta fönsterfirmor i Sverige så bor du längre norrrut så ska du inte misströsta. Jag rekommenderar Arctoc Windows eftersom det är den firma jag perosnligen har flest och bäst erfarenheter av.

26 Sep 2016